Плетіння. Квітка з довгого волосся

автор:

Швидко, ефектно, елегантно і надійно. Пропоную варіант нескладної зачіски, яка може бути виконана за 20 хвилин. Підходить для різного роду літніх party, випускного, Дня Народження і просто для гарного настрою. Для цієї зачіски нам потрібне довге волосся без чубчика будь-якого кольору. Чим контрастніше фарбування волосся (омбре, брондування, мелірування), тим яскравіше і красивіше результат. Густота може бути різна. Закономірність така: чим менше густота волосся, тим об'ємніше петлі-пелюстки, тим більш ажурно буде виглядати квітка. Чим довше волосся, тим більше і складніше по виду зачіска. Якщо використовувати як весільний варіант, краще за базу мати рівномірний колір волосся і планувати весільний образ без фати. На другий день при розпусканні залишається красива об'ємна укладка з великими хвилями.

Опишу поетапне виконання:

У Насті довге щільне волосся, як правило розпущене. Полюбляє користуватися праскою для волосся, але для подібної зачіски вона не обов'язкова - можна заплітати навіть на злегка в'юнку текстуру.

Тут я розділила волосся на дві частини діагональним зигзагоподібним пробором. Він не тільки прикрашає зачіску, але й виступає внутрішньою конструктивною лінією, що дозволяє правильно і гарно розподілити об'єм в зоні маківки.

Плететься перша коса способом «навиворіт». Середня натяжка волосся дозволяє зробити натуральний об'єм близько обличчя і міцну фіксацію зачіски. Мені подобається заплітати волосся на невелику кількість масла для волосся. Це надає велику гладкість і слухняність окремим волоскам. Плюс волосся отримує живлення, відновлення і захист.

Завершую плетіння, відступаючи від краю близько 15 сантиметрів

Проплітаю косу не до кінця, залишаючи можливість витягувати волосся у петлі. Резинка підбирається в тон волосся, дрібна, яка не сильно пережиматиме косу.

Витягуємо кожну секцію коси до необхідного розміру

Рухаючись знизу-вверх, підтягую волосся в широкі петлі Регулярно перевіряю міцність хвоста на краю, адже після кожного шару хвостик стає тонкішим.

Повторюю всі дії плетіння, лишень справа

Тепер черга правої коси. За аналогією, відступаю від роста волосся та по центру правої виділеної зони заплітаю косу в середньому натяжінні.

Друга коса

Дві коси проплітаються з легкою відтяжкою назад

Дві симетричні коси вже симпатично виглядають.

Квітка з однієї коси

Залежно від обраного акценту зачіски (праворуч або ліворуч), починаю закручувати косу плоско. Найбільш об'ємна частина зачіски буде праворуч, тому край правої коси починаю крутити по колу, рухаючись до основи плетіння вгору. Фіксую шпильками і невидимками. Продовжуючи малюнок, вписую другу косу, вона сформує край квітки. Підтягую петлі в необхідних місцях. Фіксую готову конструкцію квітки. Підтягую об'єм силуету на маківці. Оцінюю зачіску з різних ракурсів. Прошу Настю потрясти головою й перевірити зачіску на міцність. Трохи лаку легкої фіксації на скронях і бічних зонах, спрей-блиск і зачіска готова:

При запозиченні матеріалів, посилання на сайт style.kiev.ua обов'язкове

Ваша
Лєна Стяглюк