Змінюємо образ. Довге волосся

автор:

Як часто виникає бажання змінити свою зовнішність? Деякі залишаються вірні єдиному стилю все своє життя, більшість людей прагне змін. Необхідність зміни іміджу іноді закономірна, наприклад, кожної весни, з пробудженням природи зростає активність в салонах краси. Але в загальному, це бажання залежить від характеру людини. Деякі дівчата майже кожен місяць приходять до стиліста з побажанням змінитися в черговий раз. Психологи ж радять раз на кілька років щось міняти кардинально: країну, роботу, зачіску.

Пропоную починати із зачіски. Менше затрат та швидкий результат :)

У цій статті розглянемо зміну іміджу дівчини Маргарити, 24 роки. Бажання: щось новеньке, але не кардинальне; яскраве, але не вульгарне. У зачісці Маргарита хоче зберегти довжину. Колегіально вирішили змінити стрижку, фарбування, зробити весняний макіяж і додати сміливих фарб в одязі. На фотографіях ви можете побачити образ до і після.

Маргарита з різницею у декілька годин.

Детальніше опишу свою частину роботи. Маргарита просила сильно довжину при стрижці не чіпати, але погодилася на зміну форми. Сьогодні я стикаюся часто з подібними запитами. Довжина відросла, дівчина хоче відрощувати волосся далі, але кінчики вже сухі і практично весь обсяг у верхній зоні втрачений. Потрібно створювати форму, яка дозволить зберегти довжину і масу волосся на потилиці. Відповідно, контур волосся по краю повинен виглядати досить густим. Тому зістригаю пару сантиметрів вже тонкого і сухого краю волосся, контур формую прямою лінією з невеликим заокругленням поряд з плечима. Це дозволить робити різноманітні укладки з завжди красивим щільним нижнім краєм. В даному випадку, жоден з видів філірування волосся в цій зоні застосовувати не можна.

З верхньою зоною стрижки я вчиню інакше. Для збільшення обсягу зачіски - простригаю тім'я та верхівку. Візуально волосся може залишатися довгим, але паралельно будуть присутні коротші пасма, вистрижені зсередини. Це дуже важливо - зсередини. Через те, що волосся Маргарити пушиться, весь верхній шар стрижки повинен залишатися максимально рівномірним. Всі пасма, додані методом стрижки «слайсінг», будуть ховатися усередині і не будуть вибиватися назовні в умовах вологої погоди. Якщо ж дівчина захоче волосся накрутити, ця техніка додасть йому ще більшої рухливості і зачіска буде пружинити в укладанні. Також використовую подібну техніку стрижки в зоні близько обличчя. Якщо Маргарита захоче волосся заколоти в високий вільний хвіст, коротші пасма красиво виб'ються і м'яко скорегують овал обличчя. Це додасть образу більше шарму і романтики.

В кольорі ми вирішили піти від червоного. Небезпечний колір для волосся. Зрідка кому він підходить. Не терпить веснянок і кіл від недосипу під очима, завжди потрібно мати ідеальний макіяж. Буду використовувати рудо-коричневі тони. Корінь насичений з додаванням шоколадного тону, кінці буду освітлювати технікою «Шатуш» і тонувати в золотисто-рудий колір. Цей перехід від темного кореня до світлих кінців додасть об'єму і динаміки відблискуючих пасом. Все для яскравості, свіжості і поліхромності кольору.

Фото процесу роботи представлено в галереї:

При запозиченні матеріалів, посилання на сайт style.kiev.ua обов'язкове

Ваша
Лєна Стяглюк