Плекси: суперякість для фарбованого волосся

автор:

plex
Модель: Ангеліна Павлюченко

Що в сучасному світі допомагає бережно та лагідно висвітлювати волосся? Навіть неодноразово за день, перефарбовувати, виходити з чорного кольору та паралельно захищати, робити відновлюючий догляд? Це улюблений засіб блондинок. Так, це системи Plex, які вже добре себе зарекомендували по всьому світу. Назв багато: Olaplex (перший, далі всі почати робити аналоги), Omniplex (FarmaVita), Wellaplex (Wella), Fiberplex (Schwarzkoph), Smartbond (L’oreal), Bond Prof (Goldwell) та інші.

Цей інноваційний триступеневий засіб дозволяє робити те, що раніше було неможливо. Структура волосся з цією системою захищена від температурних, хімічних та механічних пошкоджень. Це сила та здоров’я волосся. Звучить майже як казка. Але плекси працюють. Зробити висвітлення в яскравий блонд на тонкому волоссі, зміцнити структуру волосся, змінити колір і не втратити якість та залишити блиск. Так, це все реально. Але в моїй практиці вже були моменти, коли дуже сухе волосся, після моря, наприклад, давало не зовсім ці результати. Але ми ж розуміємо, що дива не буде. Є новітні прогресивні технології, якість косметики покращується, але рамки все ж таки є. Якщо колорист бачить, що вже потрібно зупинитись в експериментах, дати паузу між знебарвленням, дуже раджу прислухатись до рекомендацій.

Тривалий час технологи тримали у секреті, з чого цей чудовий засіб складається. В ньому немає силіконів, кератину, сульфатів, фталатів, альдегідів, дієтаноламінів, і це не масла. І вже зараз ми розуміємо, хіміки вже роз’яснили, що це хімічний коктейль амінокислот: біс-амінопропіл діглеколь дімалеат (Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate) :-). Це як «місток» (дисульфідний зв’язок) між двома цистеїнами, що поряд знаходяться, з’єднуються через два атоми сірки. Волосся складається з білка (кератину), який багатий на цистеїн. Цистеїн – амінокислота, що містить атом сірки. Тобто ми можемо зміцнити структуру волосся до 80-85%. Волосся стає більш стійким до тертя, розтягування, заломів тощо.

Є 3 основні кроки Plex. №1 – самий концентрований засіб, який додається до фарби або освітлювача. Складається з води, біс-амінопропилу діглеколю дімалеату та консервантів. Працює на відновлення дисульфідних зв’язків під час фарбування. Ph складу №1 нижче, ніж лужний фарбник.

Крок №2 (засіб №2) та №3 мають невелику різницю. Саме з’єднання знаходиться на другому місці у складі, це означає велику його кількість. Далі у складі ми бачимо невелику кількість жирних спиртів (Cetearyl-, Cetyl- та Stearyl Alcohol). Вони пом’якшують, надають структуру або виступають у вигляді ПАВів. Їх отримують з рослинних олій, перш за все з кокосової олії. І далі у складі ідуть катіонні ПАВ (їх отримують з вищих жирних кислот), кватерніуми (дозволені споєднання, в основному сілікони, які доглядають та кондиціонують), фарбники та парфум.

Крок №3 (засіб №3) необов’язковий, але бажаний. Він використовується вже вдома після миття голови замість кондиціонера 1-2 рази на тиждень (завжди дивіться інструкцію). Пролонгує роботу перших кроків Plex, захищаючи структуру на ще довший період.

Olaplex та деякі інші бренди ще випустили кроки №4 та №5. Це шампунь та кондиціонер. Шампунь безсульфатний (не всім підходять безсульфатні шампуні, особливо для жирної шкіри голови), зволожуючий, суперконцентрований. Кондиціонер закриває чешуйки волосся та добре знімає пушистість.

Отже, підсумуємо. Маємо сучасний багатоступеневий засіб, який працює на відновлення та захист якості волосся, він діє як захисна сітка, волосся набуває природної міцності. Якщо ви блондинка або вам подобається часто змінювати свій колір волосся – це ваш засіб. Майже без запаху, легкий у застосуванні, майже доступний по ціні (допомагає зекономити час і кошти, які б витрачались при догляді без застосування плексу). Може використовуватись при фарбуванні, знебарвленні, хімічній/біозавивці, хімічному випрямлінні, тобто всіх жорстких хімічних маніпуляціях при роботі з волоссям. Це щастя для колористів. :)

Будьте красиві та щасливі. :-)

 

При запозиченні матеріалів посилання на сайт style.kiev.ua обов'язкове

Ваша
Лєна Стяглюк