Щойно з Sassoon Academy

Трохи про парикмахерські курси в Лондоні

автор:

Наприкінці січня я повернулася з Лондона, де була на навчанні в одній з кращих шкіл для перукарів - Sassoon Academy. Курс по стрижках - «Ladies cuts».

Школа має свій характерний стиль, відомий у всьому світі. Чіткі геометричні форми стрижок з максимально залишеною щільністю волосся. Можна сказати, що девіз цього напрямку - «вдома нічого не доведеться робити, максимум - висушити волосся в прохолодну погоду». Так британці і вчиняють. Вони завжди враховують природну структуру волосся і відповідно до неї розробляють стиль, форму та техніку стрижок. Велика увага приділяється формам - голови, обличчя, стрижки.

Робочий процес як теорії, так і практичних відпрацювань був насиченим. Практикувалися на реальних клієнтах з реальними побажаннями. В основному - «зробіть мене красивою!». І ми робили, щодо їх сучасних англійських канонів. Але найчастіше, я б сказала, це ДУЖЕ сміливо для наших жінок. ДУЖЕ відкриті форми: лоби, вушка, потилиці. Відмінний хороший зручний стиль зачісок. Але хочеться це все переграти в нашому форматі. У нас інші погляди на естетику та життя. У нас в Києві, як і у них в Лондоні однаково божевільна темп. Але ми звикли приділяти собі більше часу, ми частіше заглядаємо в дзеркало і посміхаємося собі! Тому, докладу всіх зусиль щоб з'єднати два різні світи. Разом з вами.

З України в нашій групі було 6 осіб. І я Вам хочу сказати, що наші майстри показували найкрасивіші і «чисті» роботи. У нас було 3 тренера, дуже хороші хлопці. Маю на увазі і професіоналізм, і людські якості. Робота і гумор завжди поєднувалися. Дещо здивував їх зовнішній вигляд, але це тільки в перші миті. Спасибі хлопцям величезне за їх повну віддачу!

На території школи «Vidal Sassoon» діє невеликий магазин, де можна придбати їх колекції стрижок, фарбувань (книги, диски), і фірмову косметику для волосся. Звичайно ж не втрималася, побалувала себе. Валіза ледве закрилася...

В останній день нам презентували форми та фарбування з останньої колекції. Паралельно викладачі нашої і суміжної групи демонстрували нові форми стрижок. Відкрили кілька пляшок шампанського. Передаючи келихи, привітали всіх нас з успішним проходженням курсу. І щасливим нам вручили дипломи.

Ваша
Лєна Стяглюк