Біозавивка: здóрово та здорóво!

що таке біозавивка, її відмінність від хімічної, рекомендації.

автор:

біозавивка

Влітку, восени, в будь-який час року. Хочеться мати гарну зачіску незалежно від погоди. Витрачати мінімум часу і виглядати приголомшливо. Не боятися пошкодити укладку, купаючись в блакитному морі, потрапивши під зливу або носячи шапку в прохолодну погоду. Це не чудеса, а сучасні розробки.

Якщо у вас все життя було пряме волосся, а локони довго не трималися незважаючи на всі зусилля, тепер є можливість виправити це!

Отже, є принципова різниця між хімічною завивкою і «біо». Хімічна завивка розроблена на основі тіогликолевої кислоти, аміаку та перекису водню - агресивних хімічних елементах, що руйнують структуру волосся, що розривають цистиновий зв'язок. Після хімічної завивки волосся ніколи не набуває початкового блиску та еластичності, проте точно стане чутливим і пористим.

Про всі негативні відгуки про біозавивку можу відповісти тільки двома пунктами. Або був неправильно підібраний склад по типу волосся і велика молекула білка "потягнула" волосся. Або не була зроблена реконструкція волосся за необхідністю. Будь-ласка, не пошкодуйте час і зробіть тестове пасмо! Нижче наводжу порівняльну таблицю та пару малюнків.

Порівняльна характеристика біозавивки та хім. завивки

 

Mossa Хімічна завивка
  1. Основний компонент — білок цистин (білок екстраговано з овечої вовни)
  2. Нейтралізатор – бром (неагресивний хім. компонент, використовується в якості загущувача білку)
  3. Постзавивочний еквалайзер (фруктові луга = слабо-кислий ph)

Перший склад на освітленому та пошкодженому волоссі витримується довше, тому що білок повинен проникнути в усі шари волосся). Білок перетримати на волоссі неможливо!

  1. Тіогликолева кислота (руйнує дисульфідні ланки, випаровування може викликати рак крові)
  2. Аміак
  3. Перекис водню (фіксаж)

Ці компоненти не містяться в біозавивці! Понад 20 хв. хім. завивку тримати на волоссі неможна, адже відбуваються незворотні реакції, волосся може просто "згоріти"

белок, бром в волосе

Мал.1 Білок, бром у волосині.

трансформация волос при хим.завивке

Мал.2 Вплив хім.складу на волосся.

У той же час, біозавивка дозволяє зберегти натуральну красу волосся і не шкодить його стану. Навіть якщо у вас освітлене тонке волосся, можна дозволити собі біозавивку, попередньо попрацювавши з його структурою. Ми зробимо пробне пасмо і подивимося, чи готове волосся до цієї процедури. Якщо ні - відновимо структуру за допомогою різних методів з мого арсеналу (тема для окремої статті), а потім зробимо ще одну пробу, і, після позитивного результату, зробимо ваше волосся кучерявим, блискучим. Але будьте готові до специфічного аромату на мокрому та вологому волоссі в перші 10-14 днів. Потрібно буде запастися спеціальним кондиціонером, що нейтралізує запах або просто наносити парфум відразу після миття голови. Волосся дуже добре вбирає аромат, так нехай він буде приємним!

Як відомо, волосся по суті - це ороговілий білок. В процесі біозавивки ваше волосся «цементується» природним білком, отриманим з вовни овець. Цей білок максимально схожий з білком людської волосини, отже волоссю нічого не загрожує. У ролі згущувача білка використовується бром - неагресивний хімічний компонент із «заспокійливим» ефектом.

Головна рекомендація після процедури – протягом перших 48 годин не мити волосся в домашніх умовах, тому що далеко не кожен шампунь підійде, білок з волосся буде видалений, ми повернемося на вихідну позицію і доведеться починати все спочатку. Відразу після біозавивки волосся можна витягати, накручувати, робити будь-яку укладку за бажанням, але не мити.

Також Ваше волосся буде себе чудово почувати, якщо ви кожного разу будете промивати його шампунем для завитого волосся, або зволожуючим шампунем. Після шампуню використовуйте кондиціонер або бальзам, а ще краще постзавивочний еквалайзер. Цей препарат і кутикулу закриє за рахунок слабо-кислого середовища ph фруктових кислот і аромат перших тижнів завивки з волосся зніме. Один-два рази на тиждень використовуйте зволожуючу маску.

Коли коріння відросте, можна знову зробити біозавивку по всій довжині і це не позначиться на здоров'ї волосся. Біозавивку можна робити так часто, як ми захочемо. Головне пам'ятати про взаємозв'язок здорової структури волосся з біозавивкою. Термін дії біозавивки, розмір завитку та краса волосся безпосередньо залежать від його здоров'я.

Осінь та зима також прекрасний час для завивки. Головні убори не надто сильно прибиратимуть обсяг. Можна собі дозволити виходити на вулицю з вологою головою, але коріння волосся слід просушити феном. Мокрий ефект можна робити, але краще і зручніше зробити швидке укладання за допомогою дифузора.

У своїй практиці для біозавивки відмінно себе зарекомендував продукт: Mossa від Green Light для трьох типів волосся.

Звертайтеся, і разом ми зробимо світ більш кучерявим!

 

При запозиченні матеріалів посилання на сайт style.kiev.ua обов'язкове

Ваша
Лєна Стяглюк