Сучасні техніки фарбування волосся

зоряні приклади 2014 року

автор:

Складні техніки фарбування: 3d–фарбування, карамельне та каліфорнійське мелірування, «шатуш», «балаяж», омбре, глазирування, брондування, деграде, painting, «бензиновий эфект» та багато-багато інших технік! Як у всьому цьому розібратися? Що підходить саме вам?

Багато з цих технік схожі одна на одну, відрізняються лише нюансами кольору, контрастом, переходом. Іноді різні техніки можуть мати в підсумку схожий вид, але волосся буде відростати по-різному. З одним фарбуванням зачіска протримається місяць, з іншим - 4 місяці, і зовнішній вигляд вам все-одно буде подобатися, навіть коли відросте корінь.

Різні бренди щорічно пропонують нам модні тренди, включаючи колірні напрямки. У колекціях осінь-зима 2014/2015 один з основних трендів - натуральність. Це стосується особливо шатенок. Модний класичний каштановий колір, гіркий шоколад і особливо чорний. Для любителів рудих кольорів пропонується яскраво-рудий, рубіновий і червоний кольори. Також вони гарні в поєднанні один з одним. Повернувся яскравий платиновий блонд. У блонді також модні солом'яний і медовий відтінки, вони добре гратимуть зі світло-коричневими і бежевими пасмами. Для «лялькового образу» діапазон ширше - яскраво-рожевий, полуничний пастельний блонд, бузковий, фіолетовий і смарагдовий.

З технік фарбування і в цьому сезоні «омбре» (воно ж «деграде») на піку. Використовуються також каліфорнійське, карамелеве мелірування, мелірування «Шатуш» (з перської - «задоволення королів»), брондування (додавання світлих і темних відблисків), градієнтне фарбування «деграде» (від фр. слова - «тінь»).

Омбре, Дженніфер Лопес

Всі ці техніки покликані імітувати різну ступінь «вигорання» волосся на сонці. Якщо ми подивимося на довге незабарвлене волосся, то ми звернемо увагу, що його колір по довжині буде нерівномірним: корінь темніший ніж кінчики. Так само волосся в тім'яній і верхівковій зонах, схильних до більш активного впливу сонячних променів, будуть світлішими за внутрішні шари волосся. При фарбуванні волосся в рівномірний однотонний колір, особливо на довгих стрижках, може створиться небажаний ефект перуки. При поліхромному переході дрібні кольорові відблиски дозволяють волоссю об'ємно грати при яскравому світлі. Волосся виглядає об'ємніше, візуально збільшується блиск.

Ріанна, омбре 2014

Прототипом об'ємного фарбування є класичне мелірування і колорування: велика кількість освітлених і кольорових пасом, розташованих переважно у верхній видимій зоні. Сучасні техніки «грубе штопання» замінили набором делікатних, м'яких і дуже тонких пасом. Якщо ви чуєте такі терміни як «волосся ангела», «блікування», «тональний перелив», знайте: це все синоніми 3d-фарбування. Різниця лише в концентрації того чи іншого кольору і контрастності. Стрижка після цього фарбування виглядає особливо «дорого» і об'ємно, набуває «голлівудського лиску» і дуже красиво виглядає в русі, в плетінні і в вечірніх укладках.

Наперекір натуральності екстремальна техніка: поєднання трьох і більше яскравих неонових кольорів від кореня або на темному тлі. Прикладом можуть стати техніки «бензиновий ефект», що створює «веселку в волоссі». Акцентом вибирають щось одне - відблиск на чубку, контурну лінію волосся.

«Dip-dye» — різкіший варіант м'якого градієнтного фарбування «омбре» також залишається популярним. Ці стилі схожі один на одного, при цьому «dip-dye» в основному являє собою забарвлення кінчиків волосся в яскраві або дуже яскраві кольори, в результаті створюється ефект «балаяж». При декількох наступних фарбуваннях досить волосся просто м'яко тонувати. Виглядає креативно, відростає м'яко, розмивається через час гарно в більш світлий тон. Ефектно виглядає на довгому волоссі, каре середньої довжини і на подовженій стрижці «боб».

Пару слів про блокове фарбування. Уявіть стрижку на короткому волоссі або волоссі середньої довжини. Додайте геометричний чубчик іншого відтінку. Це і є блочне фарбування. Також, наприклад, на коротких креативних стрижках скроні можуть бути пофарбовані в інший колір або мати темніший нижній шар волосся. Раніше цю техніку використовували тільки на конкурсах і подіумах, але останнім часом вона увійшла в маси, перетворилася в моду «pred-a-porte».

Ще є дуже цікаві і улюблені мною геометричні техніки: painting і «трафаретний малюнок», де перший - малювання художнім пензлем на волоссі. «Фазанове перо», «діагональ», будь-який малюнок який можна відтворити на полотні з волосся, аж до написання імені або логотипу.

Принт або «трафаретний малюнок» - нанесення фарби на волосся через трафарет пензликом або аерозолем (аерографом). Може бути розміром із сірникову коробку, а може займати всю площу зачіски. Для нерішучих є варіант одноразових фарб - до першого миття голови. У цих варіантах волосся потрібно кожного разу розчісувати на один і той же проділ, щоб не було зсуву малюнка. У сучасній інтерпретації це малюється на одній, максимум двох невеликих пасмах, в двох-трьох відтінках або кольорах. Або це може бути великий одноколірний трафарет на ідеально прямому, непрорідженому по довжині волоссі.

Технік багато, ідей багато, модні тенденції дають можливість розмахнутися колористу. В цілому ж, розмаїття технік дозволить нам з вами обрати ідеальний варіант.

При запозиченні матеріалів, посилання на сайт style.kiev.ua обов'язкове

Ваша
Лєна Стяглюк